Het moet rechter anders wordt het linker

Gevangenisstraf

Het meeste wat ik wil benadrukken is al gezegd in de Inleiding op de Home pagina.
De huidige tendens is precies tegengesteld aan wat ik voorstel. Steeds meer penitentiaire inrichtingen (net woord voor gevangenis) worden gesloten onder het mom dat er steeds minder criminelen zijn. De samenleving is het daar geheel niet mee eens. Je ziet juist dat veel criminelen uit het buitenland naar Nederland toekomen.
De heimelijke, eigenlijke reden waarom gevangenissen sluiten is omdat er bezuinigd moet worden, en de exploitatie van gevangenissen elk jaar, jaar in jaar uit, enkel maar duurder wordt. Als je bijvoorbeeld weet dat de koepelgevangenis van Breda tot rijksmonument is verheven, waarna een enorm dure renovatie heeft plaatsgevonden waar verzorgingstehuizen hun vingers bij af zouden likken, dan is het niet vreemd dat staatssecretaris Teeven als eerste kiest om de Bossche Poort (raar maar waar, zo heet de koepelgevangenis van Breda) te sluiten. Het gebouw zal nu een grote last worden voor de gemeente Breda, want omdat het een rijksmonument is, kijken investeerders en ondernemers wel uit om er iets anders in te willen vestigen. Daar valt niet tegenop te exploiteren! (inmiddels is de gevangenis omgebouwd tot asielzoekerscentrum voor 400 asielzoekers, de kosten zijn voor het COA geen probleem ... mag werkelijk alles kosten).

Referenties

Home

Gevangenisstraf
Prijs cel 250 per dag
500/mnd zakgeld bajes
Bulgarije cel 3 per dag
Ongekende luxe in lik
Mooiste gebouw in Breda 1
Mooiste gebouw in Breda 2
Enkelband
4 cipiers zwanger van 1 boef
Schopenhauer: Over straffen
De gevangenen zijn enkel van hun bewegingsvrijheid beroofd, in zoverre dat ze niet van het gevangeniscomplex af mogen. Ze mogen wel van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat van de cel af, mogen sporten (sportzalen, fitnessruimtes, tafeltennistafels enz. worden allemaal vrijelijk ter beschikking gesteld en dus ook onderhouden), mogen zelf koken (de maaltijden die door externe partijen worden aangeleverd worden dan massaal weggegooid), telefoneren, seks hebben, eten bestellen met een gratis Apple iPad (en daarmee internetten en kinderporno bekijken), enz. Alcohol en drugs zijn niet toegestaan, maar zoals soms uitlekt, zijn die ook te verkrijgen.

De tendens is uit bezuinigingsoverwegingen (tsja, niet zo gek als je een gevangenisverblijf zo luxe maakt!) om steeds meer over te gaan op enkelband detentie. Dat houdt in dat criminelen die tot gevangenisstraf zijn veroordeeld, in hun eigen huis de straf uit mogen zitten, en dat ze de hele dag een enkelband moeten dragen. In de enkelband zit een zender die continu in verbinding staat met een meldkamer. Als de zender uitvalt of de enkelband wordt losgemaakt, wordt direct de politie ingeschakeld die bij de veroordeelde thuis poolshoogte zal nemen. Als de veroordeelde iets ontoelaatbaars heeft gedaan, zal alsnog worden overgegaan op gevangenisstraf.

Het bezwaar tegen al deze vormen van softe straffen is, dat het niet afschrikwekkend werkt. Zo kun je driekwart van alle bejaarden in Nederland een enkelband omdoen, en ze zullen precies hetzelfde leven alsof ze die niet omhadden, want die komen toch nog nauwelijks hun eigen (verzorgings)huis uit.
Dat het goedkoper is dan gevangenisstraf komt omdat de exploitatie van gevangenissen in Nederland veel te veel kost, en niet omdat electronisch huisarrest zo weinig kost. Deze huisarrestant heeft een woning waarvan de huur, water, energie, onderhoud betaald moet worden, en de huisarrestant moet ook elke dag eten en zijn kleren wassen, enz. Het meest frustrerende voor de samenleving is, dat die dat allemaal moeten betalen. Tsja, zo wil ik ook wel leven! Geef mij dat allemaal, dan hoef ik nooit meer te werken en krijg alles in mijn schoot geworpen. Ik zit graag in mijn tuintje, ik hoef helemaal niet die boze buitenwereld in. Voor sommigen is dat helemaal geen straf maar juist een voordeel. Geef mij ook maar een enkelband!

De samenleving moet weer terug naar strenge gevangenissen waarin veroordeelden hun gehele straf uitzitten in een kale cel. In Nederland kost een cel 247 per dag, in Bulgarije kost dat 3 per dag!

Vanwege ongewenste seksuele intimiteiten moeten alle cipiers in vrouwengevangenissen van het vrouwelijke geslacht zijn. Klinkt logisch zou je denken.
Wat blijkt? Het merendeel van de vrouwelijke cipiers wekken in ieder geval de indruk een lesbische seksuele geaardheid te hebben! (daar hadden ze nou weer niet over nagedacht ...)
En daar valt vast niets meer aan te doen gezien de mensenrechten, dat je niet mag discrimineren op seksuele geaardheid ...